دامنه چیست و چگونه کار می‌کند؟

طراحی وب سایت

دامنه چیست و چگونه کار می‌کند؟

دامین چیست؟
در ساده ترین عبارت، دامنه نام و آدرس یک وب سایت است.

درست مانند هر یک از ما که یک نام و آدرس داریم، هر وب سایت در اینترنت یک نام و آدرس دارد. این نام به سایت هویت منحصر به فردی در اینترنت می‌دهد و آدرس محل دسترسی به وب سایت را نشان می‌دهد. مثلا google.com یک نام دامنه است. نام وب سایت موتور جستجو است. این آدرس وب سایت نیز می‌باشد زیرا این همان چیزی است که کاربران اینترنت در نوار آدرس مرورگر وب خود تایپ می‌کنند تا به گوگل برسند.

ایده اصلی نام دامنه ارائه آدرس وب سایت شما به کاربران جهانی است. اینترنت شبکه ای از کامپیوترهای متصل به هم در سطح جهانی است. این رایانه ها می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اطلاعات را انتقال دهند.

در این فرآیند، به هر رایانه یک آدرس پروتکل اینترنت (IP) منحصر به فرد اختصاص داده می‌شود. آدرس IP یک برچسب عددی است که به شناسایی یک رایانه از رایانه‌های دیگر در وب کمک می‌کند. یک آدرس IP به شکل زیر است:

۶۶.۲۲۰.۱۴۴.۰

همانطور که می بینید، آدرس‌های IP پیچیده هستند و به خاطر سپردن آنها دشوار است. برای حل این مشکل نام دامنه (Domain) اختراع شد. به جای به خاطر سپردن کلیدهای اعداد برای هر وب سایت، باید فقط یک نام ساده را به خاطر بسپارید. مثلاً اگر نیاز به طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی دارید، می توانید paydarsamane.com را در نوار آدرس مرورگر خود قرار دهید و به راحتی وارد آن شوید.

یک نام دامنه چگونه کار می‌کند؟
هنگامی که یک کاربر اینترنت دامنه ای را در نوار جستجوی مرورگر وارد می‌کند، مرورگر به سیستم دامین یا DNS (Domain Name System) متصل می‌شود، شبکه بزرگی از سرورها که حاوی اطلاعات مربوط به دامین‌ها و آدرس‌های IP است. این مانند یک دفترچه آدرس است که در آن نام دامنه با آدرس های IP مرتبط آنها ذخیره می‌شود. بر اساس درخواست مرورگر، سرورهای DNS به دنبال آدرس IP مرتبط با دامنه درخواستی می‌گردند. هنگامی که آدرس IP پیدا شد، سرورهای DNS مرورگر را به آن نشان می‌دهند.. آدرس IP مکانی واقعی است که وب سایت در آن ذخیره می شود که به آن سرور میزبانی وب یا هاست می‌گویند.

پس از آن مرورگر به سرور میزبان متصل می‌شود و درخواست نمایش وب سایت را ارسال می‌کند. در مرحله بعد، میزبان وب صفحه درخواستی را به مرورگر منتقل می‌کند و ما می‌توانیم آن را روی صفحه کامپیوتر مشاهده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید
X